2023-06-06

Üniversitemiz Türkiye’nin İlk Üniversitelerarası Yağlı Güreşlerine Katıldı

01.06.2023 tarihinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası Yağlı Güreş Şampiyonası Edirne’de düzenlendi. Ata sporu yağlı güreşlerin başkenti Edirne’de, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya Spor Bilimleri Fakültesi’nden Ar. Gör. Dr. Erdem AYYILDIZ Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yağlı Güreş takımımızın antrenörlüğünü yaparken, öğrencilerimiz Alper ELDEM ve Bilal Emir TÜRK, Türkiye Üniversitelerarası Yağlı Güreş Şampiyonası’nda üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil etmiştir. Ayrıca üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan Ar. Gör. Dr. Erdem AYYILDIZ ve Doç. Dr. Umut CANLI Trakya Üniversitesi Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin toplantısına katılarak yağlı güreşlerin gelişimine yönelik istişarede bulunmuşlardır.