Spor Bilimleri Fakültesi

 

♦ MEZUNLARIMIZ 

 

Emine TOKDEMİR

2019 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

Milli Judocu / Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde Judo Antrenörü


Merhabalar ben Emine TOKDEMİR,

1997 mart doğumluyum. 2015 yılında Namık Kemal Ünivesitesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümüne başladım. 2019 Temmuz ayında mezun olduktan sonra ara vermeden aynı yıl içerisinde ağustos ayında yine Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor programında yükseklisansımı başladım. Spor serüvenim öğrenim hayatıma başladığım Cafer Tayyar İlkokulunun, branş pilot okulu olduğunu  öğrenmemle başladı. Burada spora başlayan 200 den fazla öğrenci ile birlikte ben de bu günlere eriştim. 7 yaşında başladığım spor dalı olan judoda çeşitli başarılar elde ettim.

Türkiye Şampiyonluklarım, 2.liklerim ve 3. lüklerimin arkasından Judo Milli Takımı ile katıldığım Balkan Şampiyonalarında yeniden derece kürsüsündeydim.

2012 yılında Ukrayna da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupasında Avrupa 2. oldum.

2013 yılında Hollanda da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivalinde ülkemi temsil ettim.

2016 da üniversitemin 2. yılında Yunanistanda düzenlenen Avrupa Kupasında Avrupa 3. sü oldum.

2018 Nisan ayında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen yaklaşık 400 sporcunun ter döktüğü “Üniversiteler Arası Türkiye Judo Şampiyonasında” Namık Kemal Üniversitemiz adına Türkiye 3.lüğü elde ettim. İçimdeki judo sevdasını genç nesillere aktarmak amacıyla çeşitli kurumlarda gönüllü olarak antrenörlük yaptım.

Bu süreçte gösterdiğim üstün başarılardan ötürü 2019 yılında Dünya Judo Federasyonu tarafından düzenlenen projede en iyi 20 antrenör arasında gösterildim ve projede yer aldım.

Ardından 2022 Mayıs ayında Milli sporcu kontenjanıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Tekirdağ ili bünyesinde Judo Antrenörü olarak göreve başladım. Halen Süleymanpaşa İsmet İnönü Kapalı Spor Salonunda judo çalışmalarımıza  ve antrenörlük kariyerime devam etmekteyim.


Neşe Kıymet DİKER

2020 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

Miili Karateci / Karate Antrenörü


Merhabalar ben Neşe Kıymet DİKER,

2016 yılında Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü kazandım. 2005 yılında başlamış olduğum Karate eğitimimi, okul eğitimimle birlikte eş zamanlı olarak devam ettirdim. 

2013 yılında ilk milii takım formasını giydim ve katıldığım uluslararası müsabakada hem ferdi hem takım şampiyonluğu elde ettim.

Avrupa ve Dünya klasmanında ülkemi gururla temsil ettim. Kariyerimde Türkiye şampiyonluklarım, Uluslararası şampiyonluklarım, Balkan derecelerim ve benim için en anlamlı, en özel olan Dünya 5. liğim bulunmaktadır. Bir kez katıldığım Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonasında ise 3. lüğüm bulunmaktadır. Sporculuk hayatımın yanısıra Karate antrenörlüğü de yapmaktayım.

Lisans eğitimimi 2020 yılında çok saygı değer hocalarımın katkılarıyla bitirdim. Mezun olduktan sonra çok daha yoğun ve çok daha istekli olarak sporculuk hayatıma devam etmekteyim. Üzerimde emeği olam tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.


Kadir SEVİNÇ

2019 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Doktora Eğitimine Devam Ediyor.


Merhabalar ben Kadir SEVİNÇ,

1996 İstanbul doğumluyum. 2015 yılında Özel Yetenek Sınavı ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandım ve okulumuzun ilk öğrencileri olma şerefine nail oldum. Lisans eğitimimin ilk zamanlarında hocalarım ile iyi bir iletişim kurarak kendime akademik olarak geliştirme hedefi koydum ve hocalarım ile birlikte bilimsel çalışmalarda görev aldım. Eğitim öğretim hayatımda girişimci bir ruhla her zaman kendimi geliştirme noktasında adımlar attım. Eğitimler, kurslar, seminerler, konferanslar, projeler ve çeşitli uluslararası bilimsel kongrelere katıldım. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden 2019 yılında derece ile mezun oldum ve onur belgesi aldım.

Üniversitemizin spor kulübünde yüzme antrenörlüğü yaptım. Tekirdağ ilimize buz pistinin açılması ile birlikte hem buz sporlarını tanıtmak ilimizde yaygınlaştırmak hem de sporcu yetiştirmek amacı ile Tekirdağ Buz Sporları Kulübünü kurarak burada antrenörlük yapmaya başladım.

2019-2022 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor alanında yüksek lisans yaptım. Yüksek lisans mezuniyetimin hemen ardından Doktora eğitimime başladım ve şuanda doktora eğitimime devam etmekteyim.

Lisans eğitimimden bugünlere gelmem de üzerimde çok büyük emekleri olan hocalarıma üzerimdeki emeklerinden dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Siz değerli meslektaşlarıma tavsiyem güzel anılar biriktirerek kendinizi geliştirin ve her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın, sonuçlar için asla endişelenmeyin.


Ayşe BİLGİSEVEN

2019 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

COTA Pilates & Private Coaching Studio Kurucu ve Antrenör 


Merhabalar ben Ayşe BİLGİSEVEN,

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü 2019 yılında üçüncülük ile bitirdim. Lisans eğitimim boyunca kendimi geliştirmek için katıldığım eğitimler, kurslar ve seminerlerin yanında Tübitak öğrenci projem kabul edildi ve başarıyla tamamladım. Hocalarımın desteği ve yönlendirmeleri ile iş hayatına 1. sınıftayken başladım. Okul bitimine kadar gerekli eğitim ve kursları tamamlayıp voleybol hakemliği ve antrenörlüğü, fitness eğitmenliği ve pilates antrenörlüğü gibi alanlarda çalışarak bilgi ve tecrübe edindim. Öğrendiğim teorik bilgilerimi uygulamaya dökerek seçtiğim bölümün ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anlamış oldum.

2019 yılından bu yana kurucusu olduğum pilates salonunda baş antrenör olarak çalışmaya devam etmekteyim. 2019 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Tezli Yüksek Lisansı kazandım ve 2022 yılında mezun oldum. Çıktığım bu yoldaki birincil hedefim hocalarımla iyi bir iletişim kurmak ve öğrettikleri ile durmadan kendimi geliştirmektir.

Bundan sonraki hedefim ise Doktora eğitimine başlamak ve başarılı bir şekilde mezun olmaktır. Her zaman kendinize bir hedef belirleyin ve engellere çözüm bularak sabırla bunu başarmak için çalışın. Üzerimde emekleri olan tüm hocalarıma tek tek teşekkür ederim. Saygılarımla.


Aslıhan ARSLANGÖRÜR

2019 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

Profesyonel Voleybolcu / Pilates Eğitmeni


Merhabalar ben Aslıhan ARSLANGÖRÜR,

2015 yılında Namık Kemal Üniversitesi’nde hem Bilgisayar Mühendisliğini hem de Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandım. Küçük yaşlardan beri sporla ilgilendiğim için tercihim Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden yana oldu.

Namık Kemal Üniversitesi Besyo’nun ilk öğrencilerinden birisi olarak okula adım attım. Öğrenci olduğum süre zarfında üniversitemizin bayan voleybol takımına kaptanlık yaptım. Her biri birbirinden kıymetli olan hocalarımla çok güzel bir öğrenim süreci geçirdik ve ben besyonun ilk mezunu olma gururunu 1.’lik ile taçlandırıp, yüksek onur öğrencisi olarak lisans eğitimimi bitirdim. Ardından yüksek lisans eğitimine başladım ve onu da başarılı bir şekilde tamamladım. Öğrenci olduğum süreç içerisinde kongrelerde sunumlar yaptım, değerli hocalarımın da katkılarıyla çeşitli bilimsel çalışmalarda yer aldım. Öğrenmek ve kendimi geliştirmek adına eğitimlere, seminerlere ve kurslara katılmaya özen gösterdim. Şu anda profesyonel olarak voleybol oynamaya devam ediyorum ve bunun yanında da pilates eğitmenliği yapıyorum. Çeşitli sebeplerden dolayı başlayamadığım doktora eğitimime de en kısa sürede başlayıp akademik hayatımı devam ettirmek istiyorum.

Sözlerimi noktalamadan önce de, lisans ve yüksek lisans eğitimim boyunca bana yardımcı olan, bilgi birikimleriyle yoluma ışık tutan, desteklerini her daim bana hissettiren çok kıymetli hocalarıma bir kez daha teşekkür etmek isterim.


   Ferhat KANTEMUR

   2019 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

   Milli Eğitim Bakanlığı'nda Beden Eğitimi Öğretmeni

   Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Eğitimine Devam Ediyor.


   Merhabalar ben Ferhat KANTEMUR,

  1996 İstanbul doğumluyum. Hayatım boyunca hep sporu sevdim ve sporla yaşadım, yıllarca lisanslı futbol oynadım. Sporu bir yaşam tarzı haline getirdim. Daha sonra Konfüçyüs’ün “Eğer sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmış sayılmazsın.” sözünü felsefe edinerek sporu bir meslek olarak yapmak istediğimi farkettim.

Lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra 2015 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Özel Yetenek Sınavı’na girdim. 1000 kişi arasından rekor kırarak 1. oldum. 4 yıllık üniversite hayatım boyunca çeşitli eğitimler ve seminerlerle kendimi geliştirdim. Üniversitemiz spor kompleksinde cankurtaranlık ve yüzme antrenörlüğü yaptım. 2019 yılında ‘Onur Öğrencisi’ olarak mezun oldum. 

Mezun olduktan sonra KPSS’ye hazırlandım ve Türkiye 41. si olup İstanbul’a Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atandım. Şu an İstanbul’da hem beden eğitimi öğretmenliği yapıyor hem de çeşitli kulüplerde yüzme antrenörü olarak görev alıyorum. Aynı zamanda yine Spor Bilimleri Fakültemizde Yüksek Lisans Eğitimime devam ediyorum.

Üniversite hayatım boyunca bana yön veren ve ufkumu genişleten hepsi birbirinden değerli bütün hocalarıma, 4 sene boyunca beraber eğitim aldığım ve bu 4 yılı geçirebilecek belki de en keyifli şekilde geçirdiğim bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.


Mesut PEHLİVAN

2020 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu

Profesyonel Basketbolcu / Basketbol Antrenörü

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Eğitimine Devam Ediyor.


Merhabalar ben Mesut PEHLİVAN,

2016 yılında Namık Kemal Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne kayıt olarak okula ilk adımımı atmış oldum. Profesyonel olarak devam etmekte olduğum basketbol oyunculuğunu öğrenim hayatım boyunca okulla bir arada devam ettirdim. O dönemlerde kaptanlığını yaptığım üniversite basketbol takımıyla her yıl bir üst lige çıkarak, takım arkadaşlarım ve hocalarımızın emekleriyle üniversiteler basketbol süper ligine yükseldik. Ve tüm bu güzel anılar çerçevesinde 2020 yılında değerli hocalarımın emekleri sonucu birincilik ile okuldan mezun oldum.

Okul sonrası sporculuk hayatıma devam ederken yine okulumuzun yüksek lisans programına kayıt olarak burada da bir yandan eğitimime devam etmekteyim. Bu süre zarfında bir spor kulübü kurarak burada antrenörlük yapmaya başladım. Antrenörlük hayatımdaki misyonum her zaman çocuklara basketbolu sevdirmek ve öğretmek oldu. Öğrencilerimi bilimsel temellere dayanarak eğitmeye çalıştım ve halen çalışmaktayım. Bunlara ek olarak bir ilçe belediyesine bağlı olan spor biriminde görev almaktayım.

Son olarak bu güzel şehirde ve okulda okuyan ve okumayı düşünen tüm öğrenci arkadaşlara başarılar diliyorum ve bu güzel öğretim ortamının tadını çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve diğer eğitim paydaşlarına teşekkürlerimi sunarak sözlerime son veriyorum.


Ümit YÜKSEL

2022 Spor Yöneticiliği Mezunu

Basketbol Antrenörü / Tenis Antrenörü

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Eğitimine Devam Ediyor.


Merhaba ben Ümit YÜKSEL,

1999 Ocak doğumluyum. 2018 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Spor Yöneticiliği bölümünde lisans eğitimime başladım. Lisedeki beden eğitimi öğretmenlerim sayesinde bu meslek ile alakalı ilgim arttı ve zamanla da beden eğitimi alanında kendimde yeterli ve geliştirmem gereken özellikler olduğumu ve bu alanda ilerlemem gerektiğine karar verdim.

4 yıl süreyle ilkokul seviyesinde halk oyunları ile ilgilendikten sonra 2012 yılında hayatımdaki en güzel ve önemli şeylerden biri olan basketbol ile tanıştım. 8 yıl altyapılar düzeyinde basketbol oynarken antrenör belgemi aldım. Daha sonra lisanstayken basketbolda ikinci kademe antrenörlüğe yükselirken tenis branşından antrenörlük belgemi aldım.

Lisans eğitiminde ise okulu kazandığım ilk günden beri aynı hedefle derslerime çalıştım. Eğitim öğretim hayatımda girişimci bir ruhla her zaman kendimi geliştirme noktasında adımlar attım. Eğitimler, kurslar, seminerler, konferanslar, projeler ve çeşitli uluslararası bilimsel kongrelere katıldım. TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği), Güler Legacy ve TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) gibi sportif aktivitelerde faaliyet gösteren dernek ve şirketlerin workshop, yaz kampları ve turnuvalarında gönüllü olarak bulundum. 2019 yılından beri ise Olimpik Basketbol Spor Kulübün'nde asistan koç olarak görev alıyorum. Bölümümdeki hocalarımın da teşviği ile 2022 yılından bölüm birinciliği ile mezun olduğum lisans eğitimimden sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimime başladım.

Her zaman hedefim kendimi yapmak ve gerçekleştirmek istediklerim doğrultusunda geliştirmek ve daha yukarıya basamak basamak çıkmaktı. Herşey bir hayalle başladı ve şu ana hatta daha ileriye gidecek. Siz değerli meslektaşlarıma tavsiyem okul dönemleriniz içerisinde kendinizi geliştirmeye odaklanmanız ve güzel anılar biriktirmeniz. Sonuçlar ne olursa olsun en önemli olan yine sizler olacaksınız.

Üniversite hayatım boyunca bana yön veren ve ufkumu genişleten hepsi birbirinden değerli bütün hocalarıma, 4 sene boyunca beraber eğitim aldığım ve bu 4 yılı geçirebilecek belki de en keyifli şekilde geçirdiğim bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.