2020-12-16

Mazeret Sınavları Hakkında Önemli Duyuru

Online sınavlarda yaşanabilecek olası sorunları (sistemden kopma, sınavın kaydedilememesi vb) en aza indirebilmeniz ve sınavlarınızı sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmeniz için; UZEM'in hazırlamış olduğu talimatlar aşağıdadır.

Sınavlarınızda başarılar diler, talimatları dikkate almanızı önemle rica ederiz.

2020 – 2021 Güz Dönemi Ara Sınavlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aşağıdaki kurallara uyulması gerekmektedir;

1- Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.

2- Bilgisayarınızın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.

3- Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.

4- Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.

5- Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. “Kapat” tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.

6- Tarayıcınızda “Geri” tuşuna basmayınız.

7- Farklı cihazda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.

8- İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.

9- Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görüntüsünü (fotoğraf vb.) kaydediniz. Telafi sınavı başvurularını fakültenize/yüksekokulunuza yapınız.

10- Ekranınızı simge durumuna getirmeyiniz. ((-) tuşuna basarak aşağı almayınız.)