Spor Bilimleri Fakültesi
2023-07-07

Fakültemiz Öğretim ElemanıTürkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Veri Analiz ve Değerlendirme Süreçlerine Katıldı



 

        Ülkemizi uluslararası alanda başarılı bir şekilde temsil edebilecek, ilkeli, etik değerlere saygılı, iyi birey, iyi vatandaş ve iyi sporcu yetiştirebilmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ülke çocuklarını sporla tanıştırarak onlara sporu sevdirip, yetenekli olanların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamaktadır.

  Türkiye'nin Spor alanındaki en büyük projelerinden biri olan programa Fakültemiz öğretim elemanı Öğr. Gör. Asım TUNÇEL Veri Analiz ve Değerlendirme Komisyonu üyesi olarak katıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı  genel taramalarında,  3.  sınıfta okuyan toplam 1.236.720 öğrenci arasından 733.401'i test ve ölçüm sonuçlarının değerlendirilmiş ve 83.946 öğrenci spora yatkın olarak belirlenmiştir.

         Aynı zamanda Sportif Yetenek Taraması Branş Seçimi ve Antrenman Planlama Komisyonu üyesi olan hocamızı Fakültemizi bu platformda temsilinden dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.